Răspuns :
Răspuns:
[tex](x - 1)^{2} = \frac{27 - 2}{9} [/tex]
[tex](x - 1)^{2} = \frac{25}{9} [/tex]
[tex]x - 1 = \sqrt{ \frac{25}{9} } [/tex]
[tex]x - 1 = \frac{5}{3} [/tex]
[tex]x = 1 + \frac{5}{3} [/tex]
Îl amplificam pe 1 cu 3. Obținem :
[tex]x = \frac{3}{3} + \frac{5}{3} [/tex]
[tex]x = \frac{8}{3} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!