Răspuns:
2/3 + 5/3 = 7/3
1/7 + 2/7 + 3/7 = 6/7
1/2 + 5/3 = 3/6 + 10/6 = 13/6
2/5 + 3/7 = 14/35 + 15/35 = 29/35
2/9 + 7/45 = 10/45 + 7/45 = 17/45
1/2 + 1/3 + 1/4 = 6/12 + 4/14 + 3/12 = 13/12
Explicație pas cu pas:
Trebuiesc aduse la acelasi numitor comun dupa care le aduni pur si simplu:
- primele 2 au deja acelasi numitor comun: 3, respectiv 7
- pentru ce-a de-a treia, numitorul comun este 6 (6 fiind divizibil atat cu 2 si cu 3); deci pe prima o inmultim cu 3, pe a doua o inmultim cu 2
si tot asa....