Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1)
7/9 - 6/9 + 8/9 - 4/7 =
= (7-6+8)/9 - 4/7 =
= (1+8)/9 - 4/7 =
= 9/9 - 4/7 =
= 1 - 4/7 =
= 7/7 - 4/7 =
= 3/7
____________________________________
2)
2/9 + 3/9 + 4/9 - 2/8 =
= (2+3+4)/9 - 1/4 =
= 9/9 - 1/4 =
= 1 - 1/4 =
= 4/4 - 1/4 =
= (4-1)/4 =
= 3/4
-----------
2/8 = (2:2)/(8:2)=1/4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!