Răspuns :
1/18 + 1/9 + 1/6 =
= (1 + 2 + 3)/18
= 6/18
= 1/3
7/36 -1/18 + 3/4 =
= (7 - 2 + 27)/36
= 32/36
= 8/9
37/18 - 3/4 - 5/6 =
= (74 - 27 - 30)/36
= 17/36
11/18 - 4/9 + 5/6 =
= (22 - 16 + 30)/36
= 36/36
= 1
[tex]\it a)\ \ \dfrac{1}{18}+\dfrac{^{2)}1}{\ 9}+\dfrac{^{3)}1}{\ 6}=\dfrac{1+2+3}{18}=\dfrac{\ 6^{(3}}{18}=\dfrac{1}{3}\\ \\ \\ b)\ \ \dfrac{7}{36}-\dfrac{^{2)}1}{18}+\dfrac{^{9)}3}{4}=\dfrac{7-2+27}{36}=\dfrac{\ 32^{(4}}{36}=\dfrac{8}{9}\\ \\ \\ c)\ \ \dfrac{^{2)}37}{18}-\dfrac{^{9)}3}{4}-\dfrac{^{6)}5}{6}=\dfrac{74-27-30}{36}=\dfrac{17}{36}\\ \\ \\ d)\ \ \dfrac{11}{18}-\dfrac{^{2)}4}{9}-\dfrac{^{3)}5}{6}=\dfrac{11-8-15}{18}=\dfrac{18}{18}=1[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!