Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(5-2/3)×6/13=13/3×6/13=6/3=2
Răspuns:
In poza atașată....
Sper să înțelegi!
In caz că nu înțelegi :
Dacă e înmulțire *
(5-2/3)*6/13
=(15-2/3)*6/13
=13/3*6/13
(rezultatul fără simplificare 78/39)
Cu simplificare : simplifici 13 cu 13 și 3 cu 6 împărțind pe 6 la 3.
Și rămâne 2.
Dacă e împărțire *
=(5-2/3):6/13
=(15-2/3):6/13
=13/3:6/13
=13/3*13/6
=169/18
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!