👤

Demonstrați că (2sin x+ 3cosx) ^2+(3sinx-2cosx)2=13
Vă rog să explicați amănunțit de ce ne dă 13​


Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(2sin x+ 3cosx) ^2+(3sinx-2cosx)^2

= 4 sin^2x + 9 cos^2x + 12sinx cosx + 9sin^2x + 4 cos^2x - 12sinx cosx

= 13sin^2x + 13cos^2x = 13 (sin^2 x + cos^2 x) = 13

pentru ca sin^2x + cos^2x = 1

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


En Learnings: Alte intrebari