Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
In paranteza patrata ai o suma cu toti termenii negativi. Daca scoatem -1 ca factor comun suma devine
- (1 + 2 + 3 + ....+ 25)
- din fata sumei inmultit cu - din fata parantezei patrate da +
1 + 2 + 3 + ....+ 25 = 25*(1 + 25)/2 = 25*26/2 = 325
Relatia devine
325 : 65 = 5
Răspuns: x (-)
devine : (1+2+3+,,,+25):(65)
=((25x26):2 ):65
=(650:2):65
= 325 :65
= 5
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!