Răspuns :
Daca 4 este solutie a ecuatiei, asta inseamna ca x poate lua valoarea 4.
Il inlocuim pe x cu 4 si va rezulta ecuatia urmatoare:
a ( 7 - 4) - 2 × 4 = 5 × a × 4 + 26
3a - 8 = 20a + 26
Adunam cu 8 tot randul
3a = 20a + 34
Scadem 3a din tot randul
17a + 34 = 0
17a = 0 - 34
17a = -34
a = -34 : 17
a = -2
Răspuns:
a(7-4)-8=20a+26 ;; 3a-8=20a+26; 3a-20a=26+8 ; -17 a=34 ; a=-34/17 ; a=-2
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!