Răspuns :
a = (10/9 + 10/8 + 10/7 + 10/6 + 10/5) - (5/5 + 4/6 + 3/7 + 2/8 + 1/9) =
= 10/9 + 10/8 + 10/7 + 10/6 + 10/5 - 5/5 - 4/6 - 3/7 - 2/8 - 1/9 =
= (10/9 - 1/9) + (10/8 - 2/8) + (10/7 - 3/7) + (10/6 - 4/6) + (10/5 - 5/5) =
= 9/8 + 8/8 + 7/7 + 6/6 + 5/5 =
= 1 + 1 + 1 + 1 + 1 =
= 5
b = (2^3 × 3^2)^2- (5 × 10^3 + 10^2 + 8 × 10 + 4) =
= 2^6 × 3^4 - (5 × 1000 + 100 + 80 + 4) =
= 2^6 × 3^4 - (5000 + 184) =
= 2^6 × 3^4 - 5184 =
= 2^6 × 3^4 - 2^6 × 3^4 =
= 0
Așadar a = 5 si b = 0
a × b = 5 × 0 = 0
b : a = 0 : 5 = 0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!