Răspuns :
Răspuns:
x = 9
Explicație pas cu pas:
( 120 : 8 ) : [ 88 : 8 - ( 35 - 3 x 27 : x : 3 ) : ( 72 : 9 ) + 8 ] x 1 = 1
15 : [ 88 : 8 - ( 35 - 3 x 27 : x : 3 ) : ( 72 : 9 ) + 8 ] x 1 = 1
15 : [11 - ( 35 - 3 x 27 : x : 3) : ( 72 : 9 ) + 8 ] x 1 = 1
15 : [ 11 - ( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 + 8 ] = 1
11 - ( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 + 8 = 15 : 1
11 - ( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 + 8 = 15
11 - ( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 = 15 - 8
11 - ( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 = 7
( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 = 11 - 7
( 35 - 81 : x : 3 ) : 8 = 4
35 - 81 : x : 3 = 4 x 8
35 - 81 : x : 3 = 32
81 : x : 3 = 35 - 32
81 : x : 3 = 3
81 : x = 3 x 3
81 : x = 9
x = 81 : 9
x = 9
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!