👤

am nevoie de un proiect cu regulelii de circulatie ajutatima va rog frumos ​

Răspuns :

Răspuns:

Orice copil trebuie să cunoască un set minim de reguli de circulaţie care au ca scop protejarea vieţii. Atât părinţii, cât şi cadrele didactice trebuie să le explice micuţilor cât de important este să respecte aceste reguli, pentru a fi în siguranţă atunci când traversează strada, se joacă în faţa blocului ori circulă cu bicicleta.

În fiecare an au loc accidente rutiere în care sunt implicaţi copii, cauzate de traversarea neregulamentară a străzii, mersul cu bicicleta pe carosabil ori joaca micuţilor în spaţii neadecvate. Din aceste motive, poliţiştii rutieri recomandă părinţilor să le explice copiilor cât mai devreme importanţa respectării regulilor de circulaţie, care să îi ferească de accidente. Cei mici trebuie să înţeleagă că strada este un loc periculos, nicidecum un spaţiu de joacă.

Iată câteva reguli de circulaţie pentru copii pe care ni le oferă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj şi care au rolul de a preveni implicarea celor mici în accidente.

1. Traversează strada numai prin locurile special amenajare şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje.

2. Circulă numai pe trotuare. Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasează-te numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul câte unul.

3. Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, aşteaptă culoarea verde şi nu te angaja în traversarea părţii carosabile în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

4. În timpul călătoriei cu autoturismul, stai în scaunul auto adecvat categoriei de vârstă şi poată întotdeauna centura de siguranţa. Centura îţi poate salva viaţa în cazul unui accident de circulaţiei.

5. Coboară din maşină doar pe partea trotuarului. În felul acesta nu doar că nu îi vei încurca pe ceilalţi participanţi la trafic, dar vei fi şi în siguranţă.

6. Mergi cu bicicleta ori cu rolele pe pistele sau în zonele special amenajate şi nu uita să porţi echipament de protecţie (cotiere, genunchiere şi cască).