Răspuns :
Răspuns:
Orientul Antic sau Orientul Apropiat Antic este termenul folosit pentru a descrie zona din Asia de Vest și Africa de nord-est unde au apărut civilizații anterioare civilizației greco-romane clasice, iar acum se numește Orientul Apropiat sau Orientul Mijlociu.
Orientul nu este un termen al geografiei fizice, cum este, de asemenea valid în cazul Orientului Apropiat, care cuprinde aceeași regiune[1].
Termenul de Orient Apropiat nu este utlizat pe scară largă astăzi. Acesta a supraviețuit datorită unui erudit din secolul al XIX-lea când a fost folosit pentru a indica rămășițele Imperiului Otoman de pe Malul de est al Mării Mediterane [2] . Antichitatea a început odată cu inventarea celor dintâi sisteme de scriere și apariția primelor orașe-stat. Toate marile civilizații ale lumii orientale (mesopotamiană, egipteană, indiană) au avut nevoie pentru a se naște, a se dezvolta și a evolua de condiții geografice, climatice și umane deosebit de favorabile [3]. Civilizația Egiptului Antic a influențat de multe ori civilizația Orientului Antic. Orientul Apropiat și Orientul Mijlociu reprezintă locul apariției roții, plugului, a cărămizilor, a boltei în arhitectura și a multor altor descoperiri esențiale și astăzi pentru umanitate. India și China au creat cultura orezului, țesăturile din bumbac, moara de apă, busola, praful de pușcă .
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!