Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Avand in vedere ca si la celelalte puncte sunt descrise functii liniare, avem si aici o functie liniara si pentru a elimina neclaritati ale enuntului, ar fi fost recomandat autorului sa scrie enuntul sub forma
f(x) = x[tex]\sqrt{2}[/tex] - 1.
Stiindu-se ca o dreapta este determinata in mod UNIC avand doua puncte prin care ea trece, calculam intersectia cu axele:
* ordonata in origine, adica intersectia lui Gf cu oxa Oy:
x=0, y = 0*[tex]\sqrt{2}[/tex] - 1 = -1 si astfel avem un prim punct A de coordonate A(0, -1)
* abscisa in origine, adica intersectia lui Gf cu axa Ox:
y=0, 0 = x[tex]\sqrt{2}[/tex] - 1 , x[tex]\sqrt{2}[/tex] = 1, x = 1/[tex]\sqrt{2}[/tex] = [tex]\sqrt{2}[/tex]/2(dupa rationalizare, adica amplificare cu [tex]\sqrt{2}[/tex]) ≅ 1,41.../2 ≅ 0,70 si astfel am obtinut coordonatele unui al doilea punct prin care trece Gf, B(0,7; 0).
Nu ne mai ramane decat sa figuram cele doua puncte pe sistemul de axe carteziene si sa trasam dreapta care trece prin aceste doua puncte.
Vezi poza!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!