Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\left \{ {{x+y=2=>x=2-y} \atop {3x+2y=3}} \right.[/tex]
6-3y+2y=3
y=3
x= -1
Răspuns:
S={-1;3}
Explicație pas cu pas:
Metoda substitutiei consta in scoaterea unei necunoscute din una din ecuațiile sistemului și introducerea sa in a doua ecuație.
După ce se afla prima necunoscuta , revenim la prima ecuație su aflam a doua necunoscuta.
Rezolvarea este in imagine!
Îmi doresc sa îți fie utila tema.
O zi senina!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!