Pai o modalitate ar fi:
[tex]\frac{sin36}{sin48} +\frac{cos36}{cos48}=\frac{sin36*cos48+sin48*cos36}{sin48*cos48}[/tex]
Acum inmultim cu un 2 si impartim cu un 2
[tex]\frac{2(sin36*cos48+sin48*cos36)}{2sin48*cos48}[/tex]
Si aici recunoastem 2 formule: 2sin(a)cos(a) = sin(2a) si sin(a+b) = sin(a)cos(b)+sin(b)cos(a). Avem deci
[tex]\frac{2sin(36+48)}{sin(2*48)} = \frac{2sin84}{sin96}[/tex]
Mai stim ca sin(90° ± α) = cos(α)
Deci o sa avem [tex]E=\frac{2*cos6}{cos6} = 2[/tex]
Si cam atat. Daca ai vreo neclaritate, sau observi vreo greseala in ce am facut(i ain't no master), lasa comm si o sa revin