Răspuns :
a) 2x + 2 - 9 = x - 5
2x - x = -2 + 9 + 5
x = 12.
b) 3x - 6 + 6 = 4x + 3
3x - 4x = 6 - 6 - 3
-x = -3.
c) 7x + 3 = 5x - 5 + 3
7x - 5x = -3 + 5 - 3
2x = -1
x = -1/2.
d) 6 - 3x - 15 = 4x + 7
3x - 4x = 6 - 15 - 7
-x = -2.
e) 2x - 7x + 7 = 3x + 1
2x - 7x - 3x = 7 - 1
-2x = 6
x = 6/-2
x = -3.
f) 40x - 30 = -6x + 9
40x + 6x = -30 - 9
46x = -21
x = -21/46.
g) 88 - 5x - 10 = 42
5x = 88 - 10 - 42
5x = 36
x = 36/5.
h) 2x + 9 - 3x = 1 - 1
2x - 3x = 9 - 1 + 1
-x = 7.
j) 7x - 8x + 12 = 8x - 6 + 6 - 3x
7x - 8x - 8x + 3x = 12 + 6 - 6
-4x = 12
x = 12/4
x = 3.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!