Răspuns :
f(x+1)=2(x+1)-3=2x+2-3=2x-1 ; f(x-1)=2(x-1)-3=2x-5 si atunci rezulta => 2x-1+2x-5=2x-3+2*3-3 =>4x-6=2x => 2x=6 => x=3
Răspuns:
f(x)=2x-3
f(x+1)=2(x+1)-3=2x+2-3=2x-1
f(x-1)=2(x-1)-3=2x-2-3=2x-5
f(3)=2*3-3=6-3=3
Ecuatiadevine
2x-1+2x-5=2x-3+3
2x-6=0
2x=6║:2
x=3
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!