👤

aduceti la o foma mai simpla expresi (x+3)^2 +(x+3)(x-3)- radical din3 (radical din 12x+radical din 3)=

si determinati valoarea ei numerica pentru x= - radical din2

factorizatii expresia
7x^4 + 56=
(2x^2)^3 imultit la 14=


Răspuns :

Răspuns:

(x+3)²+(x+3)(x-3)-√3(√12x+√3)=

x²+6x+9+x²-9-√3(2√3x+√3)=

2x²+6x- 6x-3=2x²-3

Pentru x= -√2⇒ 2x²-3= 2·(-√2)²-3=2·2-3=4-3=1

7x²+56=7(x²+8)=7(x²+2³)

(2x²)³·14=2³x⁶·2·7=2⁴·7·x⁶

Explicație pas cu pas:

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


En Learnings: Alte intrebari