Răspuns :
m - 3 = - 3m ² + 1
m - 3 = 9m + 1
m - 9m = - 3 - 1
- 8m = - 4 / : ( - 8 )
m = 4 / 8 ( ² = 2 / 4 ( ² = 1 / 2 = 0,5
Răspuns:
m₁ = -4 ; m₂ = 3
Explicație pas cu pas:
m-3=-3m²+1 <=>
3m² + m - 4 = 0
m₁,₂ = [-1 ± √(1+4·3·4)]/2
m₁,₂ = [-1 ± √(1+48)]/2
m₁,₂ = (-1 ± √49)/2
m₁ =( -1 -7)/2 = -8/2 => m₁ = -4
m₂ =(-1+7)/2 = 6/2 => m₂ = 3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!