Răspuns :
Răspuns:
cos x = √3/2 => x= π/6 ;
tg π/6 = √3/3
ctg π/6 = 1/ tg π/6 = √3
sin 2x= 2 sinx cosx = 2* sin π/6 * cos π/6 = 2* 1/2 * √3/2= √3/2
cos 2x= 2cos²x-1 = 2* (√3/2)² -1 = 2* 3/4 -1 = 6/4-1 =2/4 = 1/2
Sper că te-am ajutat !
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!