Răspuns :
In textul ,,Povestea vorbii'' de Anton Pann nararea este la persoana a III-a, din perspectiva narativa predominant heterodiegetica a unui narator omniscient si omniprezent, afirmata de prezenta formelor lexico-gramaticale de persoana a III-a: ,,el'', ,,era'', ,,vedea'', ,,avea''. Aceasta alterneaza insa cu naratiunea homodiegetica, datorata inserarii in povestea principala a altora, secundare, confirmata de prezenta marcilor de persoana I: ,,spun'', ,,sa vorbim'', ,,n-avem.
De asemenea, modul principal de expunere este naratiunea: ,,Pe craiul cu astă vorbă îl împunse, / Dar deocamdată nimic nu răspunse. / Ea însă părîndu-i că nu auzise / Între alte vorbe iară îi mai zise...'', care se impleteste cu dialogul: ,,— Ce fel? Acum văz că n-are cel mai mic miros măcar!'', ,,— Nu știu, — împăratul zise — asta este treaba ta...''.
*Mentionez ca am conceput aceste argumente pe baza textului intreg, gasit pe Wikipedia, ceea ce inseamna ca poate sa nu corespunda cu fragmentul din manual.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!