Răspuns :
Salut ! ❁❁❁
Izolarea elevilor este o măsură de urgență luată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în unitățile școlare. Elevii aflați în izolare au obligația de a sta în permanență în casă și de a rezolva temele primite de la profesori în mediul online. Din punctul meu de vedere, există și părți pozitive și părți negative în viața de elev izolat la domiciliu. Avem mai mult timp liber pe care îl petrecem alături de familie, dar orele online nu ne ajută așa cum ne-ar ajuta explicația unui profesor, la clasă. Întrucât avem nevoie de ghidarea unui profesor, simtim ca orele online pe diferite platforme nu sunt cea mai bună alegere pentru noi.
Câțiva dintre moderatorii noștri au fost drăguți să-și împărtășească părerile cu noi:
Lumberjack - „ În general, eu aș putea spune că îmi priește acest lucru. Numai drumul până la școală îmi ia în jur de 2 ore și nu-mi place să port uniformă, însă recunosc că lecțiile nu se pot explica în online la fel de bine. Deci nu consider că este cea mai bună mișcare cel puțin din punct de vedere educațional. ”
Anamaria - „ Având în vedere că situația din țara noastră se îngreunează, cea mai bună soluție este izolarea la domiciliu. În această perioadă responsabilitatea mea, dar și a celorlalți cetățeni este acea de a avea grijă de sănătatea noastră. Pentru mine altă responsabilitate este școala. Clasa noastră a creat un grup. Fiecare profesor trimite unui elev lecția și tema, iar respectivul elev trimite sarcinile pe grup. Noi discutăm despre acestea. Apreciez că sunt efectuate aceste lucruri deoarece ne continuăm studiile şi nu ne oprim pe ultima sută de metri. Izolarea are şi beneficii şi dezavantaje, ne descurcăm cum putem şi sperăm ca totul să revină la normal. ”
Liliana - „ La auzirea veștii că vom sta în carantină timp de câteva săptămâni m-am bucurat, însa mai târziu am realizat gravitatea situației. Pe mine acest lucru nu mă influentează într-un mod pozitiv deoarece sunt în clasa a 8 a și aș avea nevoie de mai multa pregătire pentru examenul ce va urma. Totuși încerc să recuperez cât de mult pot exersând din diferite culegeri și vizionând #TeleScoala. Singurul lucru bun - am mai mult timp liber și pot aloca tot timpul învățatului pentru materiile de examen. Sper să se pună repede pe picioare situatia și să recuperăm orele pierdute când ajungem la școala! ”
Rapunzel - „ Pentru mine nu este nicio schimbare în legătura cu școala. Pot să spun că atmosfera este aceeași: ascultări, predare, teste și evident pregătirile suplimentare. Respect reciproc, argumente pro și contra, glume, zâmbete, așa decurge o zi cu minunatii mei profesori si colegi. Amuzant este că masa de prânz o servesc tot împreuna cu colegii mei, chiar dacă fiecare la biroul din camera lui. Și un alt moment interesant este acela când introducem în mediul nostru academic si animăluțele noastre care ne fac viața mult mai frumoasă. Așadar, în ceea ce privește școala totul este la superlativ, însă, îngrijorarea din ochii parinților mei mă neliniștește. ”
Elena - „ Pentru mine, viața de elev izolat la domiciliu este una destul de palpitantă, pentru că nu am mai avut parte de așa ceva până acum. Sincer, mă bucur că datorită rețelelor de socializare, elevii din liceul meu pot ține legătura cu toți profesorii. Liceul nostru are un grup cu toți elevii si profesorii, unde profesorii postează sarcini, lecții, teste, teme, prezentări pentru elevi. Alti profesori prefera sa puna temele pe grupul privat al clasei, pentru a avea mai bine evidenta. Acestea sunt doar avantaje, nu o posibila schimbare pt sistemul de invatamant. Copiii si elevii au nevoie de interacțiune umana.”
Și câteva cuvinte din partea utilizatorilor noștri:
Maria - „ Să fiu un elev izolat ? Este foarte greu, mai ales pentru noi, copii, care nu suntem învățați să stăm foarte mult timp în casă. În acest timp trebuie să ne cunoaștem pe noi, poate cea mai grea lecție pe care o săvârșim dar, o să înțelegem când totul se va termina. Să ne rugăm în tot acest timp și să ne gândim că așa cum a venit acest virus în țara noastră, așa va pleca. ”
Diana - „ Din punctul meu de vedere, nu este chiar asa de rau sa fii elev izolat deoarece beneficiem de tehnologie, dar si de cărți, eu avand norocul sa merg cu o zi inainte ca biblioteca sa se închidă. Nu am timp sa ma plictisesc deoarece profesorii ne trimit constant teme, ca sa nu rupem contactul cu educatia. ”
Andrada - “Făcând parte din categoria elevilor, aș putea spune că trec printr-o experiență de viață specială. Primesc online lecții predate, exerciții rezolvate de către profesor și teme. Profesorii ne stau la dispoziție oricând pentru nelămuriri cu privire la lecții. Nu mă plictisesc și nici nu îmi displace această situație. Am la dispoziție mai mult timp pentru mine, pentru concentrarea la lecții și aflându-mă într-un mediu confortabil crește entuziasmul pentru facerea temelor.”
Noi, echipa de moderatori BrainlyRO vă dorim multă sănătate! Împreună vom reuși să trecem cu bine peste toate! ♥
Salut !
❁❁❁
În contextul apariței pandemiei cu virusul COVID-19, pentru prevenirea răspândirii acestui virus, s-a hotărât în regim de urgență să se închidă universitățile la nivel național. Studenții au obligația de a sta la domiciliu în permanență și de a accesa platforma online pusă la dispoziție de fiecare universitate din țară, pentru a-și actualiza cunoștințele. Din punctul meu de vedere, cred că viața de student izolat are atât avantaje, cât și dezavantaje, dar că reprezintă cea mai bună soluție pentru noi toți în această situație. Partea bună este că studenții vor avea în mare parte materia actualizată, vor interacționa online prin rezolvarea cerințelor de la seminarii și vor discuta prin videoconferințe cu profesorii. Pe de altă parte, elementul negativ este dat de faptul că lipsește interacțiunea directă cu profesorul... :(
Câțiva dintre moderatorii noștri au fost drăguți să-și împărtășească părerile cu noi:
❁ Raoul - "Trebuie să recunosc că nu mi-aș fi închipuit până acum că o să ajungem în situaţia de a ne desfășura activităţile zilnice stând doar în casă, era doar o dorinţă plăcută, departe de a fi realizată. Ei bine, am timp să-mi organizez toate atribuţiile și să-mi pun la punct toate ideile pe care până acum le anulam din cauza rutinei încărcate. Până acum, cursurile de la facultate le-am primit în format electronic sau video, în care se explicau în timp real informaţiile noi, iar de săptămâna viitoare vom începe și interacţiunea "directă" prin intermediul platformelor pe care le avem la îndemână. M-am acomodat ușor cu noile metode și abia aștept să văd cum se vor desfășura următoarele întălniri online. Va fi ceva interesant, cu siguranţă! Nu am primit până în acest moment un număr de teme care să îmi încarce programul, însă, nivelul lor de dificultate a rămas același, ceea ce nu e o problemă, pentru că așa putem să ne antrenăm creierul în continuare. Pe lângă toate acestea, timpul liber nu lipsește absolut deloc, iar perioada aceasta e numai bună pentru relaxare atunci când simţim nevoia de o pauză. Încerc, pe cât de mult posibil, să fac aceleași lucruri pe care le făceam și înainte în timpul liber: să urmăresc piese de teatru, concerte live, filme/seriale, să fac puţină mișcare zilnică, să comunic cu prietenii apropiaţi și persoanele dragi. La început a fost cam greu să mă obișnuiesc cu ideea de a sta în izolare atât timp, dar am ales să-mi ocup timpul eficient și astfel lucrurile par mult mai facile. La fel vă sfătuiesc și pe voi: nu încetaţi să descoperiţi, să experimentaţi și să rămâneţi curioși de ceea ce se întâmplă în jur."
❁ Andra - "Viața de student în izolare este ceva inedit și probabil ceva de care îmi va fi dor. Mi-a arătat că într-o zi pot avea timp pentru toate și cât timp pierdem, de fapt, pentru drumurile la facultate și cât de diferit ma simt într-o zi în care am lucrat în liniște de acasă, la trei materii diferite - mult mai fresh decăt după ore de cursuri după care mă aruncam în pat obosită. Avem o platformă online unde avem toate cursurile, iar o parte din profesori susțin conferințe cu seminarii sau laboratoare. În fiecare săptămână trebuie sa trimitem profesorilor laboratorul rezolvat din săptămâna respectivă. În fiecare zi, lucrez la câte puțin din fiecare materie și mă simt foarte bine, iar când mă opresc, prefer sa joc jocuri video sau să mă uit cu familia la TV."
❁ andreea1104 - "Ne desfasuram activitatea conform orarului. Pentru restul materiilor, folosim platformele online disponibile și alte aplicații. Prin intermediul acestora, profesorii întră in conferință audio-video și își prezintă cursurile. La finalul fiecărui curs primim câte un test pentru a verifica, astfel, că noi, studenții, am parcurs materialele puse la dispozitie de către cadrele didactice. Pentru laboratoare si seminarii, primim materialele și indicațiile, pe care le rezolvam și le trimitem pe platforma pusă la dispoziție de către facultate. Pot spune că programul din această săptămână a fost mai incarcat comparativ cu o saptamână obișnuită."
❁ AndreeaM - "La început mi-am dorit această "mini vacanță" pentru a-mi încărca bateriile și respiram ușurată gândindu-mă că nu mă mai trezesc dimineață. Însă, acum este uneori un haos în tot ceea ce înseamnă semestrul II. Cursuri nepredate, laboratoare pierdute, platformele facultății care nu pot susține un număr mare de studenți aflați în conferințe sau activități. Nu credeam vreodată că îmi voi dori cu atâta ardoare să înceapă facultatea... Într-adevăr această izolare are și părțile ei bune: nu ne mai expunem niciunui risc și avem timp pentru altfel de activități, iar eu, de exemplu, lucrez la un proiect personal creativ. Sper ca situația să revină la normal cât mai repede și să ne reluăm cu toții activitățile obișnuite. "
________________
* * * Echipa Brainly vă trasmite multă sănătate! O să reușim împreună să depășim cu bine aceste momente! * * *
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!