Răspuns :
sin(23π/4)=sin(24π/4–π/4)=sin(6π–π/4)
=sin(–π/4)=sin(–π/4)=-sin(π/4)=- √2/2
tg(37π/4)=tg(36π/4+π/4)= tg(9π+π/4)
=tg(π/4)=1
ctg(-π/4)= -ctg(π/4)=-1
F=2sin² (23π/4)+tg²(37π/4)•ctg(-π/4)
F=2•(- √2/2) ²+1²•(-1)
F=2•2/4-1=1-1
F=0
Răspuns:
[tex]sin\dfrac{23\pi }{4} =sin\dfrac{24\pi -\pi }{4} =sin(\dfrac{24\pi }{4}-\dfrac{\pi }{4})=sin(2\pi*3-\dfrac{\pi }{4})=sin(-\dfrac{\pi }{4})=-sin\dfrac{\pi }{4}=-\dfrac{\sqrt{2} }{2}.~~Deci~sin^{2} \dfrac{23\pi }{4} =(-\dfrac{\sqrt{2} }{2})^{2}=\dfrac{2}{4}=\dfrac{1}{2}.\\[/tex]
[tex]tg\dfrac{37\pi }{4}= tg\dfrac{36\pi+\pi }{4}=tg(9\pi +\dfrac{\pi }{4} )=tg\dfrac{\pi }{4}=1.\\Deci~tg^{2}\dfrac{37\pi }{4}=1;~~~ctg(-\dfrac{\pi }{4})=-ctg(\dfrac{\pi }{4})=-1[/tex]
Atunci F=2·(1/2)+1·(-1)=1-1=0.
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!