Răspuns :
Răspuns:
a) x(x+4)=0
x=0
sau
x+4=0=> x=-4
b) (x-1)(x+2)=0
x-1=0=>x=1
sau
x+2=0 => x=-2
c) (x-3)(x+4)=0
x-3=0=>x=3
sau
x+4=0 => x=-4
d) (x+1)(6-6)=0
x ∈ R
e) (x+3)(x-2)=0
x+3=0=>x=-3
sau
x-2=0=> x=2
f) (2x-1)(2713)=0
2x-1=0=>2x=1=>x=1/2
g) (2x+5)(5872)=0
2x+5=0=>2x=-5=>x=-5/2
h) (3x-8)(2x+9)=0
3x-8=0=>3x=8=>x=8/3
sau
2x+9=0=>2x=-9=>x=-9/2
Răspuns:
A)-4 B)X=1 C)X=6 D)X=0
Explicație pas cu pas:
x^2+4x=0 x^2+x=-4 b)x^2+2x-x-2=0 X^2-X-2=0 Z^2-X=2 X=2/2 X=1 X^2+4X-3X-12=0 X^2+X-12=0 Z^2+X=12 X=12/2 X=6 D)6X-6X+6-6=0 6X=6-6 X=6/0 X=0 E)X^2-2X+3X-6=0 X^2+X=6 X=6/2 X=3 J)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!