Răspuns :
a) 5(6x+1)+15= 10-(2x-1)
30x+5+15=10-2x+1
30x+20=11-2x
30+2x=11-20
32x=-9
x= - 9 supra 32
c) Nu apare egalul
e) 3(4x-1) +7= 2-(3x-1)
12x-3+7=2-3x+1
12x+4=3-3x
12x+3x=3-4
15x=1
x=1 supra 15
g)6(2x-1)-16=2(2x+5)
12x-6-16=4x+10
12x-22=4x+10
12x-4x=10+22
8x=32
x= 32:8
x=4
b) 3(2x-3) +5= 2-(2x+2)
6x-9+5= 2-2x-2
6x-4=-2x
6x+2x=+4
8x=4
x=4 supra 8
x=1 supra 2
d)6(2x+3)-9=3-(3x+1)
12x+18-9=3-3x-3
12x+9=-3x
12x+3x=-9
15x=-9
x= - 9 supra 15
x= - 3 supra 5
f) 5(3x-2)+5=2(5x-5)
15x-10+5=10x-10
15x-5=10x-10
15x-10x=-10+5
5x=-5
x=-1
h) 4(5x-2) +4=4-(4x-6)
20x-8+4=4-4x+6
20x-4=10-4x
20x+4x=10+4
24x=14
x=14 supra 24
x= 7 supra 12
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!