Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3(x - 1) + 2(y + 4) = 24
3x - 3 + 2y + 8 = 24
3x + 2y + 5 = 24
3x + 2y = 24 - 5
3x + 2y = 19
3(y + 1) + x^2 = (x + 1)(x - 1) - 2x
3y + 3 + x^2 = x^2 - 1 - 2x
3y + 2x = -1 - 3
3y + 2x = -4
________________
3x + 2y = 19 (x 2)
2x + 3y = -4 (x -3)
-----------
6x + 4y = 38
-6x - 9y = 12
adunam ecuatiile
-5y = 50
y = 50 : (-5) = -10
3x - 20 = 19
3x = 20 + 19 = 39
x = 39 : 3 = 13
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!