Răspuns :
Răspuns:
1)pt a înmulți :Scriem baza și adunam exponenții
2)pt a împărți :Scriem baza și scădem exponentii
3)scriem baza și înmulțim exponenții
a) (-7)^13×(-7)^26×(-7)^7=(-7)^46=7^46
b)(-3)^43:(-3)^22:(-3)^8=(-3)^13
c) [(5^7)^5]=5^35
d)[(-2)^3]^8×(-2)^6×(-2)^30
= (-2)^24×(-2)^36=(-2)^60=2^60
e)0^5786=0
0 la orice putere =0
f)[(1^103)^867]^13=1
1 la orice putere = 1
g) 1990^0=1
Orice număr la puterea 0 = 1
h) (-11)^17:(-11)^15=(-11)^2=11^2=121
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!