Răspuns :
Intelectualii, prin puterea gandirii lor, au capacitatea de a se ridica prin ratiune cu mult deasupra semenilor. Insa doar intelectualii "de buna calitate", care dovedesc pe langa inteligenta, si omenie, marinimie, intelepciune, isi folosesc fortele spre scopuri intr-adevar bune.
Prin inzestrarea mintii, ei au capacitatea de a influenta, de a anticipa, de a abstractiza si generaliza, dar mai ales, de a intelege in profunzime omul, cu necesitatile, nevoile lui, aspiratiile, idealurile si defectele, deopotriva. Implicarea in institutiile culturale ii aduce mai aproape de societatea consumatoare de piese de teatru, carti, cinematografie, ce se inspira din si traieste prin arta. Dar functiile de conducere in asemenea institutii ii fac sa observe indeaproape cu ce fervoare arta este asimilata de catre public, internalizata si cum aceasta poate indeplini rolul unui vindecator, confesor si chiar ghid in viata. Chiar la cea mai mica influenta, ei sunt capabili a se juca cu ceva care "tine de soarta spiritului si a supravietuirii noastre".
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!