Răspuns :
Răspuns:
x = - 2,2
Explicație pas cu pas:
a) 5x - (12x + 3) = 3(x - 2) + 25
5x - 12x - 3 = 3x - 6 + 25
5x - 12x - 3x = 25 - 6 + 3
- 10x = 22
10x = - 22
x = - 22/10
x = - 2,2
a) 5x - ( 12x + 3 ) = 3 ( x - 2 ) + 25
5x - 12x + 3 = 3x - 6 + 25
5x - 12x - 3x = 3 + 6 + 25
- 7x - 3x = 9 + 25
- 10x = 31 / : ( - 10 )
x = - 31 / 10
x = - 3,1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!