Răspuns :
Folosind regula dreptunghiului avem:
[tex]\frac{c1-cf}{cf-c2}[/tex] =[tex]\frac{ms1}{ms2}[/tex]unde c1 este concentratia primei solutii, c2 este concentratia celei de-a doua solutii si cf este concentratia finala; ms1 este masa primei solutii, ms2 este masa celei de-a doua solutii.
[tex]\frac{40-cf}{cf-15}[/tex]=[tex]\frac{60}{140}[/tex]
(40-cf)14=(cf-15)6
560-14cf=6cf-90
20cf=650
cf=32,5
Răspuns:
solutia finala c3= md3x100/ms3, unde
md3=md1+md2
ms3=ms1+ms2=60+140=>200g
md1=c1xmd1/100=40x60/100g= 24g
md2=15x140/100g=>21g
md3=45g
c3= 45x100/200=>22,5%
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Chimie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!