👤

stiinte clasa 5,ex.6 pag.17 Documenteaza-te si elaboreaza un proiect individual cu tema Realizarile stiintei

Răspuns :

Răspuns:

                                 REALIZĂRILE  ȘTIINȚEI

  Știința este un sistem ordonat de cunoștințe structurate care studiază, cercetează și interpretează fenomenele naturale, sociale și artificiale.

  Cele mai vechi rădăcini ale științei pot fi urmărite în Egiptul Antic și Mesopotamia în jurul anilor 3500-3000 î.Hr.

  Știința modernă este de obicei împărțită în trei ramuri majore care constau în: științele naturii (de exemplu, biologie, chimie și fizică), care studiază natura în sensul cel mai larg; științele sociale (de exemplu, economie, psihologie și sociologie), care studiază indivizi și societăți; și științele formale (de exemplu, logică, matematică și informatică teoretică), care studiază concepte abstracte.

  Descoperirile din știința fundamentală pot schimba lumea , exemple :

  -   Curentul electric (sec. XVIII) = Toate aparatele electrice, dinamuri, centrale electrice, electronice moderne, inclusiv iluminat electric, televizor, încălzire electrică, stimulare magnetica transcraniană, stimulare cerebrală profundă, bandă magnetică, difuzor, busolă și paratrăznet.

 - Vaccinare (1798) = A dus la eliminarea majorității bolilor infecțioase din țările dezvoltate și la eradicarea la nivel mondial a variolei.

 - Raze X (1896) = Imagistică medicală, inclusiv tomografie computerizată.

 - Antibiotice (1880s, 1928) = Salvarsan, Penicilină, Doxiciclină etc.

  Cercetarea științifică implică utilizarea metodei științifice, care urmărește să explice în mod obiectiv evenimentele naturii într-un mod reproductibil.

  Oamenii de știință sunt persoane care se dedică studiului științei cu rigurozitate și folosind metode științifice.