Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
6x^2 + 5x + 1 = 0
Δ = 25 - 24 = 1
x1 = (-5 + 1)/12 = -4/12 = -1/3
x2 = (-5 - 1)/12 = -6/12 = -1/2
Răspuns:
6x^2 + 5x + 1 = 0
Scriem 5x ca o suma
6x^2+3x+2x+1=0
3x(2x+1)+2x+1=0
(3x+1)(2x+1)=0
3x+1=0
3x= - 1
x 1 = - 1/3
Sau
2x+1=0
2x= - 1
x 2 = - 1/2
Soluțiile sunt :
x 1 = - 1/3
x 2 = - 1/2
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!