Răspuns :
Răspuns:
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) - cu sediul la Geneva, elaborează politicile şi programele destinate ameliorării condiţiilor de muncă şi posibilităţilor de angajare, fixând totodată normele internaţionale utilizate în toate ţările lumii în domeniul forţei de muncă.
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) - cu sediul la Roma, contribuie la ameliorarea productivităţii agricole şi a securităţii alimentare în scopul îmbunătăţirii nivelului de viaţă al populaţiei.
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) – cu sediul la Paris, încurajează educaţia, dezvoltarea culturală, protejarea patrimoniului natural şi cultural mondial, cooperarea ştiinţifică internaţională, libertatea presei şi a comunicării.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - cu sediul la Geneva, coordonează programele destinate să rezolve problemele de sănătate şi să permită tuturor să ajungă la un nivel de sănătate cât mai ridicat posibil. Domeniile sale de acţiune sunt: imunologia, educarea în domeniul sănătăţii şi distribuirea de medicamente esenţiale ş.a..
Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) - cu sediul la Montreal, fixează normele internaţionale necesare securităţii şi eficacităţii transporturilor aeriene şi coordonează cooperarea internaţională în domeniul aviaţiei civile.
Organizaţia Maritimă Internaţională (OMI) - cu sediul la Londra, contribuie la ameliorarea procedeelor de transport maritim internaţional şi a normelor de securitate pe mare, precum şi la reducerea poluării mediului maritim de către navele maritime.
Organizaţia Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) - cu sediul la Geneva, favorizează cooperarea internaţională în vederea ameliorării mijloacelor de comunicaţie, coordonează utilizarea frecvenţelor de radio şi televiziune, încurajează adoptarea de măsuri de securitate.
Uniunea Poştală Universală (UPU) - cu sediul la Berna, fixează regulile internaţionale pentru serviciile poştale, oferă asistenţă tehnică şi încurajează cooperarea în domeniul poştal.
Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) - cu sediul la Geneva, încurajează cercetarea ştiinţifică în domeniul atmosferei terestre şi a schimbărilor climatice şi facilitează schimbul de date meteorologice la nivel mondial.
Organizaţia Internaţională a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) - cu sediul la Geneva, încurajează protecţia internaţională în domeniul proprietăţii intelectuale şi facilitează cooperarea în materia drepturilor de autor, mărcilor, planurilor industriale şi a brevetelor.
Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricola (FIDA) - cu sediul la Roma, mobilizează resursele financiare în vederea creşterii producţiei agricole şi ameliorării nivelului nutriţional al colectivităţilor celor mai sărace din ţările în curs de dezvoltare.
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) - cu sediul la Viena, încurajează progresul industrial în ţările în curs de dezvoltare în domeniul asistenţei tehnice, al serviciilor de consultanţă şi al activităţilor de formare.
Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA),- cu sediul la Viena, este o organizaţie interguvernamentală autonomă, aflată sub auspiciile ONU, lucrează pentru cooperarea ştiinţifică şi tehnică pentru utilizarea în scop paşnic a energiei nucleare.
Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare – CNUCED/UNCTAD
A fost creată în anul 1964 şi are ca obiectiv integrarea ţărilor în curs de dezvoltare în economia mondială pentru sprijinirea dezvoltării acestora.
Centrul de Comerţ Internaţional
Este agenţia de cooperare tehnică comună a Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare şi a Organizaţiei Mondiale a Comerţului.
Oficiul ONU privind Drogurile şi Criminalitatea
A fost creat în anul 1997 şi este un leader global în combaterea traficului cu droguri şi a criminalităţii internaţionale.
Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu
Are ca obiectiv protejarea mediului înconjurător şi stimularea cooperării între state pentru realizarea acestui deziderat.
Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii
Are drept scop protejarea copiilor prin acţiuni specifice, inclusiv prin campanii de strângere de fonduri destinate ajutorării copiilor.
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare
Este reţeaua globală a ONU în domeniul dezvoltării. Sprijină ţările în curs de dezvoltare în vederea atragerii şi utilizării corespunzătoare a asistenţei pentru dezvoltare.
Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie
Este un organism internaţional care acţionează în favoarea dreptului la sănătate şi a egalităţii de şanse pentru fiecare femeie, bărbat şi copil.
Fondul de Dezvoltare al ONU pentru Femei
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!