Răspuns :
Răspuns:x+8x+15=x+5x+3x+15=x(x+5) +3(x+5) =(x+3) (x+5) =0
=> x+3=0 => x1=-3
X+5=0 => x2=-5
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
x ∈ { - 3; - 5 }
Explicație pas cu pas:
x² + 8x + 15 = 0
a = 1
b = 8
c = 15
Δ = b² - 4ac = 8² - 4×1×15 = 64 - 60 = 4
x₁ = ( - b + √Δ) / 2a = ( - 8 + √4) / 2 = (- 8 + 2) / 2 = - 6 / 2 = - 3
x₂ = ( - b - √Δ) / 2a = ( - 8 - √4) / 2 = ( - 8 - 2) / 2 = - 10/2 = - 5
x ∈ { - 3; - 5 }
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!