Răspuns :
Îl scoatem pe a in funcție de b, apoi îl punem in al doilea raport
a=2b/5
(b+2b/5)/b-2b/5 (Amplificam cu 5 pentru a avea numitor comun)
= 5b+2b/5 : 5b-2b/5
5b+2b/5• 5b-2b/5
7b/3b=7/3
Răspuns: 7/3
Sper ca te-am ajutat! SUCCES!
a=2b/5
(b+2b/5)/b-2b/5 (Amplificam cu 5 pentru a avea numitor comun)
= 5b+2b/5 : 5b-2b/5
5b+2b/5• 5b-2b/5
7b/3b=7/3
Răspuns: 7/3
Sper ca te-am ajutat! SUCCES!
Răspuns:
7/3
Explicație pas cu pas:
b+a/b-a=
5+2/5-2
=7/3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!