Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
mx = x + 2, m ∈ R
a) pentru m = 0 => 0·x = x + 2 => x = -2
pentru m < 0 => mx = x + 2 <=> x(m-1) = 2 => x = (m-1)/2 < 0
pentru m ∈(0 ; 1) 0 => mx = x + 2 => x = (m-1)/2 < 0
pentru m = 1 => x = (1-1)/2 = 0 => x = 0
pentru m > 1 => x = (m-1)/2 > 0
b) x ∈ (2 ; 3] =>
x = 2 => 2m = 4 => m = 2
x = 3 => 3m = 5 => m = 5/3 =>
m ∈ [5/3 ; 2)
c) x ∈ Z* => m = ?
mx = x + 2 => m = (x+2)/x ∈ Z
x = -2 => m = 0
x = -1 => m = -1
x = 1 => m = 3
x = 2 => m = 2
d) x ∈ N* => m = ?
m = (x+2)/x => m ∈ N
x = 1 => m = 3
x = 2 => m = 2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!