Răspuns :
-3x+9x=-7-5
6x=-12
X=-12:6
X=-2
-{6-[-6+(-5-x)-7]-9}=1+4
-{6-[-6+(-5-x)-7]-9}=5 /×(-1)
6-[-6+(-5-x)-7]-9=-5
6-[-6+(-5-x)-7]=-5+9
6-[-6+(-5-x)-7]=4
-[-6+(-5-x)-7]=4-6
-[-6+(-5-x)-7]=-2 /×(-1)
-6+(-5-x)-7=2
(-5-x)-7=2+6
(-5-x)-7=8
-5-x=8+7
-5-x=15
-x=15+5
-x=20 /×(-1)
x=-20
Răspuns:
a) -3x+9x=-7-5 ; 6x=-12 ; x=-12/2 ; x=-6 ; ; b) -4-[6-(-6-5-x-7)-9]=1; -4-(6+18+x-9)=1 ; -4-15-x=1 ; x=-4-15-1 ; x=-20
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!