Răspuns :
Răspuns:
x^2 - 3x + 2 = (x-1)(x-2) =>x1=1 și x2=2
delta = (-3)^2 - 4•1•(-2) = 9+8 = 17 =>rad.delta = rad17
x1 = (3-rad17)/2
x2 = (3+rad17)/2
2x^2 - 3x + 1 = 2x^2 - 2x - x + 1 = 2x(x-1) - (x-1) = (x-1)(2x-1) =>x1=1 și x2=1/2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
-x²+3x-2=0 x²-3x+2=(x-1)(x-2)=0 x1=1 ≡≡x2=2
x²-3x-2=0 x1,2=3±√9+8/2 x1=3+√17/2 x2=3-√17/2
-2x²+3x-1=0 x1,2=3±√9-8/4 x1=3+1/4=1 x2=3-1/4=1/2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!