Răspuns :
Răspuns:
3x-2x+6=2x+4
x+6=2x+4
6-4=2x-x
2=x
x=2
x-3=2-3x+3
x-3=5-3x
x+3x=5+3
4x=8
x=2
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)3x-2×(x-3)=2x + 4 3x-2x+6=2x+4 6-4=2x+2x-3x x=2
b)x-3=2-3×(x-1) x-3=2-3x-3 x+3x=2 x=1/2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!