Răspuns :
Răspuns:
x = 1 ; y = -2
Explicație pas cu pas:
a) 2x + y = 0
x - 3y = 7 => x = 3y + 7 (sustitutia)
Inlocuim pe x in prima ecuatie =>
2(3y+7) + y = 0 <=>
6y + 14 + y = 0 <=>
7y = -14 => y = -14:7 => y = -2
x = 3·(-2) +7 = -6+7 => x = 1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) din prima ecuiutie y=-2x
substituim in a doua
x=6x=7...x=1 de unde y=-2
b)2y=4x...y=2x
x-2x=-1
-x=-1
x=1.........y=2*1=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!