Răspuns :
Răspuns:
x=1
Explicație pas cu pas:
[tex]\frac{2x}{3} -\frac{x}{6} =\frac{1}{2} | *6 \\4x-x=3\\3x=3 | :3\\x=1[/tex]
•tot ce trebuie sa faci este sa amplifici fractiile pentru a le aduce la acelasi numitor,iar mai apoi faci efectiv calcule
•ai mai jos o imagine,sper ca te am ajutat
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!