Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\displaystyle ^{(2}\frac{2}{3} +\frac{5}{6} =\frac{4}{6} +\frac{5}{6}=\frac{9}{6}^{(3} =\frac{3}{2} \\ \\ \\ ^{(2}\frac{3}{2} -\frac{5}{4} =\frac{6}{4} -\frac{5}{4} =\frac{1}{4} \\ \\ \\ \frac{\not2}{3} \times \frac{9}{\not4} =\frac{1}{\not3} \times\frac{\not9}{2} =\frac{3}{2} \\ \\ \\ \frac{5}{6} :\frac{25}{12} =\frac{\not5}{6} \times \frac{12}{\not25}= \frac{1}{\not6} \times\frac{\not12}{5} =\frac{2}{5}[/tex]
[tex]\displaystyle \frac{7}{2} +\frac{\not2}{3} \times\frac{9}{\not4} =\frac{7}{2}+\frac{1}{\not3} \times \frac{\not9}{2}= \frac{7}{2} +\frac{3}{2} =\frac{10}{2} ^{(2}=5\\ \\ \\ \frac{7}{3} -\frac{5}{9} :\frac{25}{3} =\frac{7}{3} -\frac{\not5}{9} \times \frac{3}{\not25} =\frac{7}{3} -\frac{1}{\not9} \times\frac{\not3}{5} =^{(5}\frac{7}{3} -\frac{1}{15} =\frac{35}{15} -\frac{1}{15} =\frac{34}{15} \\ \\ \\ ^{(4}\frac{1}{2} +\frac{3}{8} -^{(2}\frac{1}{4} =\frac{4}{8} +\frac{3}{8} -\frac{2}{8}=\frac{5}{8}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!