Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
(x + 3)(x - 2) = x(x - 5) + 6
x^2 - 2x + 3x - 6 = x^2 - 5x + 6
x^2 + x - 6 - x^2 + 5x - 6 = 0
6x - 12 = 0
6x = 12
x = 12 : 6 = 2
b)
|2x +3|= 5
2x + 3 = 5
2x = 5 - 3 = 2
x = 2 : 2 = 1
----
2x + 3 = -5
2x = -5 - 3 = -8
x = -8 : 2 = -4
Solutia x = {-4; 1}
c)
IIx + 5I - 2I = 6
Ix + 5I - 2 = 6
Ix + 5I = 2 + 6 = 8
x + 5 = 8; x = 8 - 5 = 3
x + 5 = -8; x = -8 - 5 = -13
------
Ix + 5I - 2 = -6
ix + 5I = 2 - 6 = -4 nu are solutii pentru ca modulul este un numar pozitiv
Solutia x = {-13; 3}
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!