Răspuns :
Răspuns:
Deci....
[tex](x \sqrt{2 - 1} )(3x - \sqrt{2} ) + 3( \sqrt{2} - x) = 2 \sqrt{2} \\ [/tex]
[tex]( \sqrt{2 - 1} x)(3x - \sqrt{2} ) + 3 \sqrt{2} - 3x = 2 \sqrt{2} [/tex]
[tex]( \sqrt{1} x)(3x - \sqrt{2} ) + 3 \sqrt{2} - 3x = 2 \sqrt{2} [/tex]
[tex](1x)(3x - \sqrt{2} ) + 3 \sqrt{2} - 3x = 2 \sqrt{2} [/tex]
[tex]x(3x - \sqrt{2} ) + 3 \sqrt{2} - 3x = 2 \sqrt{2} [/tex]
[tex]3x { }^{2} - \sqrt{2} x + 3 \sqrt{2} - 3x = 2 \sqrt{2} [/tex]
[tex]3x {}^{2} - \sqrt{2} x + 3 \sqrt{2} - 3x - 2 \sqrt{2} = 0[/tex]
[tex]3x {}^{2} - \sqrt{2} x + \sqrt{2} - 3x = 0[/tex]
Mai departe se poate de făcut simplu ca ecuație de gradul 2, cu delta și așa mai departe.Dar eu am descompus în factori.E același rezultat, dar altă metodă.
Explicație pas cu pas:
[tex]x(3x - \sqrt{2} ) - (3x - \sqrt{2} ) = 0[/tex]
[tex](3x - \sqrt{2} )(x - 1) = 0[/tex]
[tex]3x - \sqrt{2} = 0 \\ x - 1 = 0[/tex]
[tex]x1 = \frac{ \sqrt{2} }{3} \\ x2 = 1[/tex]
Succes....
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!