Răspuns :
Răspuns:
O trăsătură specifică o constituie mărcile specifice acestuia . In textul dat ele sunt verbele la persoana 1 si pronumele de persoana 1 " te apropii, mi-l , mi, imi sezi, genele-mi clipesc etc"
Limbajul textului liric este dominat de figuri de stil si imagini artistice care conferă expresivitate deosebita poemului : imagine vizuala:" Pana nu-i fata mea zbârcita" ; "Alba ca zăpada iernii " , epitet cromatic" cu mainute albe dulci"
Textele lirice sunt scrise în versuri grupate în strofe caracterizate de elementele de prozodie care asigură muzicalitatea poemelor : rima incrucisata si motorina, ritm iambic, măsura de 15 silabe
Eul liric se adresează în mod direct iubitei transmitandu-si sentimentele de iubire . "Gatul..... iar tu cu iubire privești fata mea palinda"
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!