Răspuns :
Salut,
Din enunț avem așa:
f(2x -- 1) = 4x -- 3 = 2·2x -- 2 -- 1 = 2·(2x -- 1) -- 1.
Notăm cu p = 2x -- 1, deci f(p) = 2p -- 1.
Cum notația este arbitrară (poate fi aleasă oricum), revenim de la p la x și avem că:
f(x) = 2x -- 1.
Ai înțeles ?
Green eyes.
Răspuns:
f(x) = 2x -1
Explicație pas cu pas:
notăm 2x - 1 = y, f(2x - 1) = 2(2x - 1) - 1, f(y) = 2y - 1
sau
x = (y + 1)/2
f(y) = 4(y + 1)/2 - 3 = 2(y + 1) - 3 = 2y + 2 - 3 = 2y - 1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!