Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2^x + 2^x+3 = 36
2^x(1 + 2^3) = 36
2^x(1 + 8) = 36
2^x*9 = 36
2^x = 36 : 9 = 4
2^x = 2^2
x = 2
Răspuns:
2^x+2^x+3=36
2^x(1+2^3)=36
2^x·9=36
2^x·9=2²·9=>x=2
sau
2^x·9=36
2^x=36:9
2^x=4
2^x=2^2
x=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!