Răspuns :
Le-am facut anul trecut,nu le mai știu prea bine
1.muschi
2.tendonelor
3.lungi
4.groase
5.subitiri
6.fibre
7.fibre
8.fibros
9.albe
10.neuroni
11. -nush
12.-
13.
14.flexibilitatea
La restul nu știu, scuze. Le-am făcut anul trecut și nu le-am invatat ca eu copiam la teste . Sper că te-am ajutat cât am putut!
Răspuns:
Sistemul locomotor este format din mușchi prinși pe oase cu ajutorul tendoanelor. După formă, oasele pot fi lungi (femurul), late (sternul) și neregulate (vertebrele). Oasele sunt legate unele de altele prin articulații fixe, semimobile sau mobile. Mușchii scheletici sunt formați predominant din țesutul muscular striat, alcătuit din celule lungi, polinucleate (cu mai mulți nuclei și organite celulare specifice numite miofibrile). Principalele proprietăți ale mușchilor sunt: excitabilitatea, contractilitatea (cu mișcarea oaselor), extensibilitatea și elasticitatea (revenirea la forma inițială după încetarea acțiunii forței). La mișcare participă cel puțin doi mușchi (? scheletici) care se contractă și se relaxează alternativ; de exemplu - biceps și triceps. Mușchii, oasele și articulațiile lucrează după sistemul pârghiilor. O pârgie prezintă forță activă dată de mușchii care se contractă, rezintența dată de oase și punctul de sprijin - articulația.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!