Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
- 1.Copilul nu cunoaste realitatea inconjuratoare deci nu are clare notiunile de bine/rau, mai ales cu privire la semenilor.De aceea, pentru copilul din noi folclorul a lasat vorba "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".
- 2.Copilul nu are clare nici notiunile cauza efect mai ales ca nu are o perceptie a timpului, inafara de cel imediat. Deci nu are nici responsabilitate.
- 3.Copilul considera "pozna" un experiment de cunoastere directa, empirica , a lumii pentru ca nu are dezvoltate tipul de cunoastere mediata : cititul,invatatul "ascultatul" de cei mari.Cel din urma tip 'asculatul" este greu de explicat din ce cauza anume tebuie practicat .De obicei se spune "pentru ca mami si tati te iubesc" .Asta se poate "simti" decate copil. Sau "pentru ca parintii iti vor binele".Dar, cum spuneam, "binele" pentru copil este foarte neclar.
Extra
In concluzie, trebuie sa fim atenti sa nu lasam copilul din noi sa mai faca pozne dupa ce ajungem la adolescenta /maturitate.Totusi , sa vedeti , o sa mai apara aici intrebari gen" va rog spunet-mi, ca nu stiu, cat fac 1+1" sau raspunsuri gen " Nu stiu pa, scuzeee, habar n-am, dar aveam nevoie de puncte".Altii mai copii , si mai iresponsabili, au citit niste cuvinte "adulte" pe net si le scriu pe aici sa vad ce li se intampla.Le spun de pe acum.Li se sterge contul.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!