Răspuns :
ARGUMENTARE BASMUL
În opinia mea, textul …………….. este un basm popular, creaţie epică, în care întâmplări reale se împletesc cu cele fantastice, fiind puse pe seama unor personaje reale sau supranaturale, ce reprezintă binele şi răul, aflate într-un conflict finalizat întotdeauna cu victoria binelui.
În primul rând, în fragment apare ca mod de expunere predominant narațiunea. Apar întâmplări reale, obișnuite care se împletesc cu cele fantastice: ………… (rezumatul).
De asemenea, în basm, timpul și spațiul sunt imaginare: ……….. (indici de spațiu și de timp, prezintă apoi și semnificațiile particulare ale acestor indici).
În al doilea rând, în acțiune sunt antrenate personaje reprezentând binele ......... și răul ………… (exemple). Acestea au atât trăsături obișnuite cât și puteri supraomenești…………….(exemple). Personajul central, eroul, întruchipează binele și se află în conflict cu personajele reprezentând răul……..(ex.). El poate avea atât trăsături fabuloase ( dacă e cazul, spre exemplu:……..)cât și reale, evidențiate ……… (direct sau indirect)(precizează câteva și exemplifică-le).
Se remarcă, de asemenea, prezența ajutoarelor:………..(obiecte magice/ființe necuvântătoare) ce intervin în lupta cu răul și sprijină protagonistul în situațiile dificile. Mai mult, apariția cifrelor magice….. (3, multipli de 3, 7 etc.) constituie și ea o caracteristică a basmului.
Nu în ultimul rând, bsmul este structurat după o schemă tradițională în care se remarcă prezenţa formulelor ………..(iniţială/ finală …citat), dar şi a motivelor specifice …………….(exemple).
In concluzie, trăsăturile prezentate mai sus justifică încadrarea acestui text în specia basmului popular.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!